Olej ze słodkich migdałów. Nierafinowany.150 ml Zobacz większe

Olej ze słodkich migdałów. Nierafinowany.150 ml

266

Nowy produkt

Olej ze słodkich migdałów, nierafinowany, tłoczony na zimno. Jest bardzo dobrym emolnientem, tj. wygładza skórę. Ma bardzo wysokie zdolności nawilżania skóry, szczególnie jeśli jest stosowany systematycznie.  Polecany do wszystkich rodzajów skóry, szczególnie dojrzałej, suchej i wrażliwej. Doskonały do masażu.

Pojemność: 150ml

Cena: 26,00 zł (butelka)

Więcej szczegółów

6 Przedmioty

26,00 zł brutto

Więcej informacji

Olej ze słodkich migdałów w naszym sklepie pozyskiwany jest z nasion drzewa migdałowego pochodzącego naturalnie z okolic Morza Śródziemnego. Jest najwyższej jakości, tłoczony na zimno we Francji. Olej ma przyjemny zapach i bursztynową barwę. Zawiera witaminę A, a także witaminy D i E. Dodatkowo posiada w sobie również kwasy tłuszczowe nienasycone: oleinowy i linolowy.

Zalecane dozowanie:  1 - 100%, może być aplikowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju ze słodkich migdałów:

Olej ze słodkich migdałów można stosować do każdego rodzaju cery, ale szczególnie polecany jest do cery wrażliwej, suchej i skłonnej do podrażnień. Dodatkowo nie ma przeciwwskazań w stosowaniu go na skórę z problemami, np. egzemą czy łuszczycą. Olej ze słodkich migdałów działa jak naturalny emolient, wygładzając oraz nawilżając skórę. Łatwo się wchłania, co sprawia, że nie pozostawia na skórze tłustej warstwy, jednocześnie pełniąc funkcje ujędrniające. 

Zastosowanie:

  • Może być stosowany w przypadku do cery dojrzałej, suchej, wrażliwej.

  • Może być stosowany do masażu.
  • Polecany do cery z AZS, łuszczycą itd.