"Olej Rycynowy" Zobacz większe

"Olej Rycynowy"

228

Nowy produkt

"Olej Rycynowy"
Jeden z najpopularniejszych olejów stosowanych w kosmetyce. Wytwarzany z rośliny zwanej rącznikiem pospolitym. Olej rycynowy zawiera dużą ilość witaminy E oraz kwasy omega 6.Doskonale wpływa na kondycje włosów, skóry, paznokci oraz rzęs i brwi.

Pojemność: 150 ml

Cena: 16,00 zł/butelka

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

16,00 zł brutto

Więcej informacji

"Olej Rycynowy"
Jeden z najpopularniejszych olejów stosowanych w kosmetyce. Wytwarzany z rośliny zwanej rącznikiem pospolitym. Olej rycynowy zawiera dużą ilość witaminy E oraz kwasy omega 6. Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Jest silnym przeciwutleniaczem, działa regenerująco i wspomaga walkę z efektami starzenia. Doskonale wpływa na kondycje włosów, skóry, paznokci oraz rzęs i brwi. Pomaga w zwalczaniu rozstępów, natłuszcza przesuszoną skórę, kondycjonuje zmęczone, przesuszone włosy.
Skóra :

Olejek rycynowy jest olejem dość ciężkim i gęstym. Jest doskonałym środkiem regenerującym do suchej, zrogowaciałej i spękanej skóry pięt, łokci i kolan. Wystarczy codziennie wcierać kilka kropli oleju rycynowego w przesuszone obszary skóry. Olej rycynowy z powodzeniem można stosować na rozstępy, drobne ranki lub blizny. Ma działanie odbudowujące i zasklepiające ranki. Działa dobroczynnie w walce z wypryskami wywołanymi trądzikiem.Olej rycynowy można również dodać do balsamu lub kremu do ciała aby wzmocnić działanie regeneracyjne i odżywcze Twojego kosmetyku.
Włosy :

Olej rycynowy jest przede wszystkim znany ze swojego dobroczynnego działania na włosy. Olej rycynowy można dodać w niewielkiej ilości do szamponu lub do masek i odżywek do włosów.

Aby odżywić zniszczone, wysuszone i rozdwojone końcówki włosów, można nakładać na nie niewielką ilość oleju rycynowego.
Brwi i rzęsy :

Wzmacnianie i przyciemnianie brwi i rzęs za pomocą oleju rycynowego znane i stosowane było już przez nasze prababki. Sosowany regularnie sprawia, że włoski stają się ciemniejsze, grubsze i dłuższe. Wystarczy niewielka ilość olejku nałożyć na końcówki rzęs lub brwi przy pomocy szczoteczki do rzęs. Pamiętajmy !!! Przy nakładaniu oleju trzeba uważać aby olej nie dostał się do oka, w przeciwnym przypadku może podrażnić spojówki, wywołać łzawienie, podrażnienie i pieczenie oka. W takiej sytuacji należy przemyć oczy ciepłą wodą.
Pojemność: 150 ml
Cena: 16,00 zł